Thursday, October 22, 2015

Este aerul aconditionat o necesitate?In ziua de azi aparatele de aer conditionat reprezinta o necesitate, deoarece sunt esentiale pe timpul verii, atunci cand temperaturile caniculare produc un grad ridicat de disconfort, insa si iarna, atunci cand o locuinta se poate incalzi rapid si eficient. Insa, aceasta eficienta poate fi perturbata de modul in care este folosit dispozitivul, fiind necesara alegerea temperaturii optime, precum si locul in care acesta este amplasat. Aparatele de aer conditionat pot fi periculoase, in special pentru copii, daca nu sunt folosite in mod corespunzator, in sensul existentei pericolului de dezvoltare a racelilor sau pneumoniilor. Alegerea dispozitivului se face in functie de necesitati, fiind esentiala stabilirea scopului cu care este achizitionat, deoarece exista multe diferente.

Unde se amplaseaza aparatul de aer conditionat?
Prima conditie care trebuie indeplinita este alegerea potrivita a locului in care sa se instaleze acest dispozitiv, astfel incat sa nu reprezinte un pericol pentru copii. Asadar, inaltimea trebuie sa fie la aproximativ 10 cm sub nivelul tavanului, de preferat intr-un loc ferit, pentru ca cei mici sa nu se afle in raza directa de actiune. Peretele opus patului sau biroului nu este potrivit, deoarece tot aerul emis va fi orientat in directia respectiva.

Care este temperatura potrivita?
Aceasta difera bineinteles in functie de temperatura de afara. In mod normal, in camera unui copil, temperatura ideala ar trebui sa fie setata undeva in jurul valorii de 23 de grade pe toata durata verii, in timp ce iarna se ajunge pana la 26 de grade. Este de preferat ca viteza de rulare a ventilatorului sa fie mentinuta pe pozitia cea mai joasa pentru a nu produce disconfort.

Cat de des trebuie curatat aparatul de aer conditionat?
Fiecare producator propune un interval diferit in care ar trebui ca dispozitivul sa fie curatat, fiind importanta consultarea cartii tehnice a acestuia. Filtrele reprezinta cel mai important element din alcatuirea aparatului de aer conditionat, deoarece acestea sunt cele care purifica aerul emis in camera, astfel cu cat sunt mai curate, cu atat vor fi mai eficiente, ajungandu-se la temperatura dorita intr-un timp mai scurt. Aeresiriea camerelor joaca un rol important, in special in incaperile unde exista un asemenea dispozitiv.  

De unde recomand sa luati un astfel de aparat? Ei bine, aici raspunsul este destul de simplu - eu am apelat de foarte multe ori la EastShop pentru achizitionarea aparatuluid e aer conditionat. Oamenii astia au fost cei mai profi dintre toti, adica seriosi cu montarea, cu carantia, in plus, mi s-a si explicat foarte clar la telefon ce fel de aparat se potriveste incaperii in care vroiam sa il montez.

No comments:

Post a Comment