Friday, March 30, 2018

Este adevarat ca marirea sanilor impiedica alaptarea?


Conform statisticilor, numarul femeilor care apeleaza la silicoane pentru marirea sanilor creste de la un an la altul, motiv pentru care acestea se informeaza cu privire la procedura, siguranta acesteia si toate detaliile implicate. Bineinteles, exista o multime de mituri despre silicoane, iar unul dintre acestea este referitor la impiedicarea alaptarii. Exista mai multe surse online care se contrazic, unele sunt de parere ca aceasta procedura nu aduce nici un risc alaptarii, in timp ce altele sustin contrariul.

Astfel, inainte de toate este important sa se stabileasca faptul ca alaptarea poate avea loc si in cazul femeilor cu silicoane, insa acestea pot afecta capacitatea mamei de a produce lapte in cantitati obisnuite, iar acest lucru este influentat de tipul interventiei chirurgicale si daca au fost afectate tesuturile interioare sanilor. Totusi, orice mamica ar trebui sa stie mai multe despre alaptare, care sunt pozitiile corecte si cum trebuie sa fie gestionata situatia.

Locul inciziei
Locul inciziei pentru inserarea implanturilor determina gradul in care au fost afectate glandele, nervii si tesuturile sanguine. Bineinteles, in acest sens exista mai multe solutii, iar fiecare dintre ele pot avea plusuri si minusuri, astfel ca totul ramane la alegerea fiecarei femei in parte.

Pozitia implantului
Locul si pozitia implantului, precum si dimensiunea acestuia pot afecta presiunea din interiorul sanului, iar pe aceasta cale se poate reduce productia de lapte. In schimb, atunci cand implantul este inserat sub stratul de muschi, acesta nu are nici un impact asupra productiei de lapte.

Afectarea tesuturilor
Tesuturile afectate pot face ca sanii sa fie mai fermi, dar si mai durerosi, ocazie cu care este afectata productia de lapte, iar daca laptele nu se poate drena in mod natural, atunci femeile cu implanturi sunt supuse mai multor riscuri de complicatii.

Functionarea tesuturilor
Se apeleaza la solutiile pentru marirea sanilor din cauza ca acestia nu s-au dezvoltat corect, insa in unele cazuri acesta poate fi un semn al absentei functionariii tesuturilor, iar in astfel de cazuri, alaptarea este afectata de aceasta problema si nu de interventia de marire a sanilor.

Sensibilitate
Dupa interventia de marire a sanilor anumite mamici pot sesiza faptul ca sanii sunt mai durerosi si foarte sensibili chiar si la cea mai mica atingere, motiv pentru care alaptarea se face cu dificultate, iar in alte situatii femeile se pot confrunta cu amortirea mamelonului, fapt care afecteaza productia de lapte.

Concluzie
In alte conditii, mamicile cu silicoane pot avea probleme cu alaptarea din cauza unor altor conditii, precum formarea unor chisturi, iar acestea trebuie remeditate in cel mai scurt timp posibil. Asadar, cu toate ca exista multe mituri despre silicoane acesta este unul dintre cele mai populare si in concluzie se poate spune ca marirea sanilor nu impiedica alaptarea, dar o poate jena.

No comments:

Post a Comment